Close

Interieuradvies aan huis

Mijn advies, jouw stijl

Groen ontspant

Groen ontspant

Onbewust wordt ons denken en doen beïnvloed door de kleuren om ons heen. Groen ontspant ons zenuwstelsel, kan onze bloeddruk verlagen en werkt rustgevend. Onbewust zoeken we die kleur op in onze vrije tijd. Denk maar eens wat een wandeling in het bos of park met je doet. Groen zorgt voor een positieve flow en brengt harmonie en balans.

Hoe mooi dat je de kleuren van de natuur kunt nabootsen in je interieur. Door middel van verf of behang, een mooi vloerkleed of raambekleding.

Ideeën te over. Persoonlijk ben ik fan van natuurlijke kleuren én materialen, dus ik pas ze vaak toe in mijn ontwerpen. Groen past altijd! Kijk eens in de natuur, hoeveel kleuren groen staan er naast en door elkaar in combinatie met hout, bruin, grijstinten, maar ook met felle, wat meer uitgesproken kleuren.

Hou je niet van teveel kleur in je interieur?

Probeer dan eens een paar royale planten in combinatie met subtiele wit-tinten. Geef ze een mooie plek. Beschouw ze als natuurlijke accessoires. Plaats ze op een verhoging, creëer een groene hoek door meerdere planten bij elkaar te zetten, of hang ze op. Dat laatste hoeft niet in macramé gevlochten hangers, zoals mijn moeder deze in de jaren 70 had, maar kan ook in strakke vorm, Pot & Vaas heeft hier mooie oplossingen voor.

Beperk je niet tot de woonkamer, maar zet wat (kruiden-) planten in de keuken of in de badkamer. In de slaapkamer kun je ze beter niét toepassen, zuurstof wordt alleen overdag aangemaakt.

Foto’s : Haans lifestyle, plantentafel, wandhangers Pot en Vaas

Close