Close

Interieuradvies aan huis

Mijn advies, jouw stijl

De kleuren voor 2022 volgens Pantone

De kleuren voor 2022 volgens Pantone

Wat er ook gebeurt in de wereld om ons heen, in de natuur kunnen we ons hoofd weer enigszins leegmaken. In de wereld van wonen en lifestyle zie je dat de kleuren uit de natuur een steeds grotere plaats innemen.

Wat hierin nieuw is, is dat we de seizoenen niet meer de kleuren laten bepalen. Het gevoel dat kleur ons geeft speelt een veel grotere rol.

Heldere kleuren zijn niet langer voorbehouden aan de lente en zomer, maar vrolijken ons op en geven energie, op een druilerige herfst- of winterdag.

De kleuren voor 2022 volgens PANTONE

Hét instituut voor kleur heeft voor het nieuwe jaar enkele voorspellingen gedaan. Zij onderscheidt 6 kleurthema’s waar ík in ieder geval helemaal blij van word.

Chalky Neutrals

Zachte naturellen, beige en grijstinten met een vleugje pastel erin.

Primal Clays

Bruin. Letterlijk genomen; de kleur van klei. Maar denk ook aan de kleur van hout. Vergrijsd bruin en Caramel tot chocolade-tinten. Ook in de mode worden heel veel bruinen door en naast elkaar gebruikt.

Bruin is niet weg te denken. Veel trendwatchers noemen bruin het nieuwe zwart. Zij voorspellen dat grijs zal worden vervangen door beige.

Playful Pinks

Van zachtroze en perzik (Desert flower), tot Strawberry Pink en Sugar Coral. Roze is al jaren graag gezien in het woonmode-beeld. De verandering zit ‘m in de manier waarop ze gebruikt wordt. Niet langer als een accentkleur in accessoires, maar nu ook voor grotere vlakken zoals behang, vloerkleden, en zelfs de bank. En er wordt naar hartelust gecombineerd met de kleuren onderling. Wie durft?

Tangerine Pizzazz

De kleur van mandarijn, van warm diepgeel, blush, tot helder oranje en poederig terra. Ook wel “Sun-kissed Colors” genoemd. Ik gebruik ze graag, want ze geven warmte aan het interieur. Heel subtiel toegepast geven ze nét iets extra pit. Mooi in combinatie met fris wit.

Super Blue

Super Blue het blauw van een stralend blauwe lucht tot turquoise van de zee op een tropisch eiland.

Dit spreekt voor zichzelf. Blauwtinten zijn van alle tijden, tijdloos en makkelijk te combineren. Modern en gedurfd vertaalt het zich in alles.

Citrus Sours

Citrus kleuren. Heldere, transparant ogende geel-en groentinten, in de richting van neon, maar dan zachter.

Een trend die we duidelijk zien is dat men minder bang is om kleur te gebruiken. Kleuren hebben de kracht om ons humeur te beïnvloeden. Niet alleen door de kleren die we dragen maar ook door de kleuren waarmee we ons omringen in huis én op de werkvloer.

Close