Close

Interieuradvies aan huis

Mijn advies, jouw stijl

Squid raamtextiel

Squid raamtextiel

Squid is een merk in een bijzondere soort raamtextiel. Het is geen raamfolie, maar het is textiel en dus PVC-vrij. Het raamtextiel heeft een aantal zeer interessante eigenschappen:

Veelzijdig Squid is een veelzijdig materiaal. Het raamtextiel is, in tegenstelling tot pvc raamfolie, geschikt voor ieder type raam. Heb je HR++(+) glas of hoogrendementsglas? Geen enkel probleem! Omdat het Squid textiel open ademend raamtextiel is, houdt het geen warmte vast en kan het dus niet zorgen voor thermische breuken. Squid kan temperaturen aan tot maar liefst 60 graden en is brandvertragend M1/B1, dit betekent dat het textiel gebruikt kan worden in ruimtes waar strenge brandnormen gelden. Squid is een raamtextiel met open weefselstructuur waardoor zonlicht zachtjes gefilterd wordt. Het uitzicht naar buiten blijft intact. Ook is het mogelijk om van buiten naar binnen te kijken, dit is echter wel wat lastiger en afhankelijk van het verschil in het licht buiten en binnen. Stijlvol raamtextiel Naast dat Squid erg veel interessante specificaties heeft, is het ook nog eens bijzonder stijlvol. Het is, in tegenstelling tot plastic raamfolie, een textielsoort wat zorgt voor een chique en warme uitstraling. Het is ook zo dat Squid niet ‘gewassen’ dient te worden, maar dat het eenvoudig met een microvezel doek, een zachte borstel of de stofzuiger te ontstoffen is. Squid is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Dit maakt het mogelijk om een kleur te kiezen die bij jouw interieur past. Squid als zonwering De warmte van de zon wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt geen luchtlaag tussen de textiel en het glas van je raam. Daarnaast reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo houd je de warmte tegen vóór die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert. Aanbrengen Squid: Het aanbrengen van Squid is zeer eenvoudig. Het textiel beschikt over een schutvel welke verwijderd dient te worden. Vervolgens kun je het textiel op ieder soort raam aanbrengen.

Squid is een raamtextiel welke geschikt is voor elk type raam. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig, zonnewarmte werend, brandvertragend, bijzonder stijlvol en het zorgt voor privacy. Squid is: – 130 cm breed – Geschikt voor ieder type raam – Eenvoudig aan te brengen – Bestand tot een temperatuur van 60 graden – Brandvertragend M1/B1 – Geschikt in vochtige ruimtes (badkamer, keuken, waskamer etc.)

Close