Close

Interieuradvies aan huis

Mijn advies, jouw stijl

Retourtje Leeuwarden

Retourtje Leeuwarden

Wat jouw kledingstijl vertelt over jouw interieur-wensen..

Mirjam Fiseler

Vorige week had ik een retourtje Leeuwarden om onder meer nieuwe vouwgordijnen op te hangen bij Sigrid.

Een maand daarvoor bezocht ik haar om te kijken hoe we haar huis meer konden afstemmen bij haar persoonlijke wensen (zonder daarbij de rest van de familie tekort te doen).

Sigrid heeft een coachings-praktijk en ik zie haar regelmatig via het beeldscherm van mijn computer.

De kledingstijl zegt veel over iemand. Zo heeft Sigrid een voorkeur voor lichte, soepel vallende kleding, in wit, naturel, aardetinten en pastelkleuren. En hoewel niet ‘over de top’ houdt zij ook van luxe. Bijvoorbeeld door er wél opvallende oorbellen bij te dragen. Met parels of ietwat kunstzinnige exemplaren. Géén duizend-in-een dozijn type dus. Heerlijk, ik houd ervan!

Hoewel ik altijd open-minded naar een woning vertrek voor een INTERIEURADVIESAANHUIS, had ik hierdoor (onbewust) toch een beeld gevormd. Daarnaast had zij mij een digitaal moodboard gestuurd waar enkel witte interieurs op stonden.

Grappig genoeg vielen mij de zwarte details als eerste op! Donkergrijze lambrisering op de wand en zwarte houten jaloezieën in de erker met gekleurde glas-in-lood ramen aan de voorzijde van de woning.

Bij een uitgebreid interieuradvies nemen we bijna alles onder de loep, maar ik zal hier een paar dingen filteren waar je misschien je voordeel mee kunt doen in je eigen interieur.

Daglicht is één van de belangrijkste dingen in huis, maar wordt vaak niet zo herkend. Hier hingen de houten jaloezieën naar beneden, wat veel daglicht wegneemt én een onrustig beeld kan veroorzaken, zeker als je hier gevoelig voor bent.

Om de nieuwe raamdecoratie op te meten had ik deze omhoog getrokken, waardoor er veel meer licht in de woonkamer binnenkwam. Ze zijn niet meer naar beneden gegaan!

De nieuwe linnenkleurige vouwgordijnen filteren het zonlicht en doen de glas-in-lood panelen erboven veel mooier uitkomen. Wanneer ze naar beneden hangen, geeft dit niet een gevoel van -compleet afgesloten te zijn- maar zorgen ze wel voor voldoende privacy.

’s Avonds kreeg ik een enthousiast berichtje: “Mir, ik zit hier toch zo te genieten! Gordijntjes lekker naar beneden en een glas wijn erbij.”

Kijk, daar doe ik het nu voor. Blije opdrachtgevers!

Tips & Tricks

In een huis dat al veel authentieke details van zichzelf heeft: kies voor een rustige basis.

Gebruik niet teveel accessoires, maar wát je neerzet mag best een ‘EYECATHER’ zijn.

Gebruik je KLEUR? Laat deze dan terugkomen op verschillende plekken in huis. Herhaling geeft rust. En dit hoeft niet per se overal exact dezelfde kleur te zijn, maar gebruik wel dezelfde kleur-tonen. Ton-sur-ton een uitdrukking die je zeker zult kennen uit…. jawel, de kleding-branche.

Vind je het moeilijk om een kleur te kiezen?

Kijk eens in je kledingkast. En waar loop jij automatisch heen als je een kledingzaak binnenkomt?

Kijk ook goed naar wat er past bij je huis.

In dit geval hebben de glas in lood ramen veel kleur. Hoewel we uiteindelijk hebben gekozen om de basis licht te houden, kiezen we wél voor luxe, uitgesproken behang, naturelkleurige (vouw-) gordijnen, en als accenten geel -uit het glas in lood- en een vleugje goud voor de extra sparkle.

Close