Close

Interieuradvies aan huis

Mijn advies, jouw stijl

Over wonen en mode

Over wonen en mode

trendvolger of niet?

Toen ik 24 jaar geleden startte in de woonbranche, liepen de collecties en de kleuren nog zeker 2 seizoenen ‘achter’ ten opzichte van de modebranche.

Tegenwoordig zie je duidelijk een ander beeld. De kleuren die op dit moment ‘in’ zijn, vind je terug in diverse collecties, zoals woon-accessoires, gordijnen en behang.

En dan niet alleen bij de traditionele woninginrichter, maar ook iedere bouwmarkt en ketens als de Action spelen hierop in.

Want alles rondom interieur en wonen is een hot-item.

Door alle woonprogramma’s, de prachtige woonbladen die je doen watertanden en de invloed van Social Media wordt men geprikkeld om het huis regelmatig een update te geven naar de huidige maatstaven.

Ikzelf schroom niet om wat kleur in mijn interieur toe te passen, en gebruik dit ook bij mijn opdrachten, maar uitsluitend als het past bij de bewoners.

Want dat is waar het om gaat. Niet klakkeloos de trends volgen, maar kijken wat er bij jou en je leefomstandigheden past.

Ik ben niet echt een trendvolger, hoewel het mij wel enorm fascineert.

Inspiratie krijg ik eigenlijk uit heel andere hoek; dingen die ik signaleer op straat, creatieve personen die ik ontmoet, de natuur, kunst en boeken. Geen trends volgen, maar voor iedereen een geheel eigen ‘look’ creëren dat is mijn motto.

Het boek ‘OOG voor STIJL’ van Misja Beijers vind ik bijvoorbeeld heel inspirerend. Het gaat over vrouwen die hun geheel eigen draai aan hun kledingstijl geven. Wars van alle heersende trends.

Dát vind ik inspirerend. Kijk wat bij jou past. Waar voel jij je lekker in? Wat voelt comfortabel? (wat niet betekent dat je iedere dag in een sjofele joggingbroek met slobbertrui moet gaan rondlopen). Wat zorgt ervoor je je op en top vrouw voelt, wat laat jouw sprankelen?

Met wonen is dat niet anders. Een goede (tijdloze) basis is een must. Natuurlijk kun je hier wat kekke items aan toevoegen, maar blijf bij jezelf.

KIJK NAAR JE HUIS. KIJK NAAR JE LE(E)FSTIJL. WIE WOONT ER? WAAR HOU JIJ VAN?

Boekentip:

Misja Beijers, Oog voor Stijl

Close