KLEURTRENDS EN INTERIEUR-TIPS VOOR NAJAAR 2017. MAAK JE INTERIEUR KLAAR VOOR EEN WARME WINTER

groen toepassen in je interieur

 

Net als in kleding zijn er dit najaar duidelijke kleurtrends in wonen waarneembaar. Voor het najaar 2017 zijn ze terug te vinden in behang, gordijnen, bekleding van de meubels en accessoires. Kussens, plaids en gekleurd glas, ze zijn ruim vertegenwoordigd om het huis een warme uitstraling te geven nu we weer richting het najaar gaan. Naast het vertrouwde zwart en wit, die niet zijn weg te denken, zien we ook enorm veel groentinten. Vaak met elkaar gecombineerd. Deze lopen uiteen van vergrijsd pastelgroen, turquoise, jade, blauw-groene tinten en alles wordt door en naast elkaar gebruikt. Experimenteer hier thuis eens mee en wees vooral niet te voorzichtig.

Kamerplanten

Groen zie je ook terug in het enorme aanbod planten. Kamerplanten groot of klein zijn een absolute trend. In grote geglazuurde potten staan ze prachtig solitair.  Of kies voor een groepje bij elkaar, variërend in hoogte. En- terug van weggeweest -hangend aan het plafond of voor het raam in geknoopte baskets van touw.  Ook hier geldt, hang er een aantal bij elkaar. Op verschillende hoogtes en in verschillende formaten. Wees creatief!

Naturel versus goud

Natuurlijke tinten én materialen voeren de boventoon. Toch maak je je het geheel iets spannender door je interieur af en toe een gouden randje te geven. Een goudkleurig dienblad met een groepje vaasjes of kaarsen op tafel. Of een schilderij in wit-tinten, maar met een goudkleurig accent erin. Speel hiermee. Zolang je het niet overdrijft zul je verrast staan van het effect.

Warme, royale kleuren

Roze (in alle kleurschakeringen) is een blijvertje op woongebied. In combinatie met grijstinten en wit, maar ze kan ook met wijnrood en aubergine en zelfs diepe bruintinten. Donkerblauw met roze geeft weer een luxe uitstraling. Sowieso zien we dit najaar de diepere kleuren als donkerblauw, aubergine, donkerder groen en diep rood veel terugkomen in meubelstoffen (heel veel velours!), op de wand en in accessoires.

Pure & Original verf is hiervan een goed voorbeeld. Zij gebruiken krachtige kleuren voor op de wand. De minerale verf die zij produceren heeft een prachtige krijtachtige uitstraling én er zijn veel mogelijkheden om je wand nog bijzonderder te maken. Marrakesh walls bijvoorbeeld en de mooie effecten die je met hun Fresco kalkverf kunt krijgen zijn absolute aanraders.

Genoeg mogelijkheden dus om je huis nog gezelliger te maken en het najaar te verwelkomen!

Vind je het moeilijk om voor jouw eigen huis kleuren te kiezen of om je eigen stijl te bepalen? Kom dan naar één van de workshops die gepland staan voor dit najaar.  Interesse? Stuur dan een mailtje naar mirjam@interieuradviesaanhuis.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.